ترس زلزله آشوب اختلاف در حکومت بنی فلان
حج18
إِنَّ اللَّهَ یَفْعَلُ ما یَشاءُ (18)
خدا هر چه را بخواهد انجام مىدهد!
حکومت بنی فلان و زوالش
ابو بصیر از حضرت امام محمد باقر علیه السلام روایت نموده که فرمود: هر گاه دیدید آتشى مانند هراتى بزرگ سه روز یا هفت روز از مشرق طلوع کرد به خواست خداوند منتظر فرج و ظهور دولت آل محمد :باشید! زیرا خداوند بر همه چیز غالب و حکیم است.
آنگاه فرمود: صداى آسمانى فقط در ماه رمضان است. یعنى ماه خدا و آن هم صداى جبرئیل به این مردم است. سپس فرمود: گویندهاى از آسمان نام قائم علیه السلام را می برد به طورى که از مشرق تا مغرب آن را می شنوند. هر کس خواب است بیدار مىشود و هر کس ایستاده مىنشیند و هر کس نشسته از وحشت آن صدا برمی خیزد. خدا رحمت کند کسى را که از آن صدا عبرت می گیرد. زیرا صداى اول صداى جبرئیل امین است.
و هم فرمود: آن صدا در شب جمعه بیست و سوم ماه رمضان است: از آن شک ننمائید و آن را بشنوید و پیروى کنید.
در آخر آن روز صداى شیطان ملعون بگوش می رسد که می گوید: آگاه باشید! فلانى (مقصود عثمان است) مظلوم کشته شده است تا بدین وسیله مردم را به شک بیاندازد، و در میان آنها فتنه انگیزد چه بسیار مردم مردد و متحیرى که در آن روز بوه اسطه این شک به آتش دوزخ درافتند.
ولى شما اگر صداى اول را در ماه رمضان شنیدید شک نکنید که صداى جبرئیل است، و علامت آن این است که اسم قائم و پدرش علیه السلام را میبرد، به طورى که دختران پردهنشین نیز آن را می شنوند و پدر و برادر خود را تشویق به بیرون آمدن می کنند.
و هم فرمود: قائم علیه السلام قیام نمىکند مگروقتی که ترس شدیدى مردم را فرا گیرد و زلزلهها پى در پى بیاید، و مردم در آشوب و بلا و طاعون به سر برند، و شمشیر برنده میان عرب کارگر باشد. و اختلاف شدیدى در بین مردم پدید مىآید. همه در امر دین خود متفرق و حالشان متغیر باشد تا جایى که آرزومندان از سختى آنچه از مردم سگ صفت مىبینند که چگونه یک دیگر را میدرند، صبح و شام انتظار قیام او را میکشند آمدن او هنگامى است که مردم از دیدن ظهور دولت آل محمد علیهم السلام مأیوس و ناامیدند! خوش به حال کسى که او را مىبیند و از یاران او می باشد. واى واى بر کسى که دشمنى و مخالفت می کند و از دشمنان او میباشد. و هم فرمود: قائم علیه السلام به امر جدید و کتاب جدید و قضاوتى جدید که بر عرب دشوار است، قیام می کند کار او جز جنگ و کشتن بی دینان نیست یک نفر بی دین را در روى زمین باقى نمی گذارد و سرزنش و ملامتکنندگان او را و از تعقیب هدفش باز نمی دارد.
آنگاه اضافه فرمود که: هر وقت اولاد فلان با هم اختلاف نمودند موقع فرج است. صبر و بردبارى در اختلاف اولاد فلان است. هنگامى که با هم اختلاف نمودند، شما منتظر صیحه آسمانى در ماه رمضان باشید که مژده به آمدن قائم علیه السلام می دهد.
زیرا خداوند آنچه خواهد می کند، قائم علیه السلام خروج نمی کند و آنچه را می خواهید نمىبینید مگر هنگامى که اولاد فلان با هم اختلاف پیدا کردند وقتى چنین شد، مردم نیز چشم به دولت آنها میدوزند و از هر طرف گفتگو در می گیرد، و سفیانى خروج می کند.
و هم فرمود: بنى فلان حتما سلطنت می کنند وقتى سلطنت نمودند و کارشان به اختلاف کشید، پراکنده می شوند و دولتشان از کف می رود، تا آنگاه که خراسانى و سفیانى یکى از مشرق و دیگرى از مغرب مانند اسبانى که مسابقه می دهند یکى از این طرف و دیگرى از آن طرف سعى مىکنند زودتر وارد کوفه شوند! و نابودى بنى فلان به دست آنها خواهد بود. و یک نفر از آنها باقى نمی ماند.
سپس فرمود: آمدن سفیانى و یمنى و خراسانى در یک سال و یک ماه و یک روز مىباشد مانند گردن بندى که دانههاى آن منظم و یکى از پى دیگرى است. در آن وقت منتظران از هر جهت مأیوس می گردند. بیچاره کسانى که با آنها مخالفت کنند، در میان آنها پرچم حقى جز پرچم یمنى نیست. جمعیت او در طریق حق گام برمی دارند زیرا او مردم را به پیروى از صاحب شما دعوت میکند. وقتى یمنى قیام کرد، فروش اسلحه بر هر مسلمانى حرام است وقتى او خروج کرد به طرف وى بروید. زیرا لشکر او لشکر بر حق است، و نمىباید که مسلمانى از وى سرپیچى کند. هر کس از دعوت وى سرپیچید، از اهل دوزخ بشمار می رود چه وى مردم را دعوت به حق و راه راست مىکند.
ابو بصیر می گوید: سپس حضرت فرمود: زوال دولت بنى فلان مانند سرکشیدن کوزه آب است که بدست مردى باشد و ناگهان از دستش بیافتد و بشکند در حالى که او توجه ندارد، و فقط موقعى که از دستش مىافتد تکانى می خورد! نابودى دولت آنها نیز به همین صورت است عیش و نوشى که دارند آنها را از نابودى ملک و سلطنت غافل می کند.
--------------------------------
الغیبة للنعمانی ص254-بحار ج52ص 232 -مهدى موعود ص1012